Spelberoende hjälp

Letar du efter spelberoende hjälp?

Här hittar du information om hjälp för dig som är spelberoende eller för dig som har en nära anhörig som har drabbats av spelberoende.

Jag ger dig länkar till de bästa och största organisationerna, förbunden och instituten där du kan få spelberoende hjälp nu.

När du tar del av informationen på den här sidan så slipper du att spendera 10-tals timmar framför din datorskärm för att försöka förstå vart du ska vända dig för att få hjälp med spelberoende. Du slipper att slösa på värdefull tid och du kan få hjälp så snabbt som möjligt.

Fakta:

Spel definieras som att riskera något av värde, vanligtvis pengar som resultatet av ett evenemang som bestämds åtminstone delvis av en slump. Lotterier, bingospel, blackjack på ett kasino, pokerspel fredag ​​kväll, kontorssportpool, spelwebbplatser, häst och hund racing, djurstrider och spelautomater – det finns det nu fler möjligheter att spela än någonsin tidigare. Mer än 75 procent [av amerikanerna, och motsvarande i Sverige] i åldern 18 år och äldre har spelat minst en gång, och många människor ser spel som en ofarlig form av underhållning. Endast cirka 10 procent av personerna med ett spelande problem söker behandling för problemet. När människor söker hjälp, ekonomiskt tryck som uppstår från deras spelproblem är ofta det viktigaste anledningen till att de söker behandling, inte en önskan att avstå från spel. Dessutom personer med ett spel är mer benägna att ha sökt hjälp för andra beteendemässiga hälsoförhållanden än för deras spelande
problem.

Du kan få spelberoende hjälp från flera olika ställen i Sverige

Du kan få bra och snabb hjälp. I sverige finns det flera olika organisationer som du kan vända dig till för att få hjälp.

Slutaspela.nu

För det första skulle jag vilja nämna, Slutaspela.nu. Slutaspela.nu är en portal där du hittar mycket och bra information om spelberoende och spelproblem.

Du hitta till deras hemsida här: http://www.slutaspela.nu/

Hjälp från Spelberoendes Riksförbund

För det andra vill jag nämna, Spelberoendes Riksförbund. Spelberoendes Riksförbund är precis vad du tror att det är, nämligen en heltäckande, religiöst och politisktoberoende organisation för spelberoende och anhöriga.

På deras hemsida kan du både söka hjälp som spelberoende eller anhörig. Du hittar också ren information och fördjupad kunskap om spel och spelberoende.

Du kontaktar enklast Spelberoendes Riksförbund via deras hemsida: http://www.spelberoende.se/

Stödlinjen – spelberoende hjälp för anhöriga och spelare

För det tredje vill jag absolute nämna, Stödlinjen.

Stödlinjen är ett gemensamt initiativ av Svenska Spelinstitutet och Statens Folkhälsoinstitut. Hos Stödlinjen kan du få spelberoende hjälp både som anhörig och som spelare.

Du kan få hjälp av dem eller så kan du helt enkelt bara kontakta dem om du har några särskilda frågor som du vill ha svar på. Kanske vill du veta om du eller någon nära anhörig verkligen är i riskzonen och behöver spelberoende hjälp?

Du kan själv ringa direkt till Stödlinjen (det är gratis för dig) på telefonnummer: 020-81 91 00

Stödlinjen kan du ringa alla dagar i arbetsveckan mellan klockan 10 på morgonen och klockan 21 på kvällen.

Jag kan verkligen rekommendera dig att kontakta Stödlinjen om ditt spelande har blivit ett problem för dig. Föredrar du så kan du istället för att ringa, kontakta dem via chatt, sms, eller e-post.

Stödlinjens hemsida: https://www.stodlinjen.se/

Gamblers Anonymous Sverige

För det fjärde, och slutligen, vill jag också nämna, Gamblers Anonymous Sverige. Gamblers Anonymous Sverige är ett forum och organisation för anonyma spelberoende.

Hos dem hittar du också ett 12 stegs program för tillfrisknande och ett spelberoende test. Testet kan du ta för att se om du ligger i riskzonen.

Du kommer i kontakt med dem via deras hemsida som du hittar här: http://www.ga-sverige.se/

Fyra organisationer som du kan vända dig till för att få hjälp

Ovan har du läst om du fyra olika organisationerna i Sverige som du kan kontakta direkt för att få spelberoende hjälp idag. De fyra organisationerna är:

  • Slutaspela.nu
  • Spelberoendes Riksförbund
  • Stödlinjen
  • Gamblers Anonymous Sverige

Skulle jag rekommendera någon av dessa för en första kontakt så skulle jag säga till dig att börja med att kontakta Stödlinjen. De kan ge dig en bra start.

Därefter kan du välja att kontakta någon av de andra som du är tilltalas av för att få vidare spelberoende hjälp av dem.

www.karambabonuskod.se